Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

piekielni.pl

Pokaż menu
Szukaj

Nawiązując do opowieści #69293 / Lonely_Sheep Historia koleżanki mojej Mamy. Sklep samoobsługowy,…

Nawiązując do opowieści #69293 / Lonely_Sheep

Historia koleżanki mojej Mamy.
Sklep samoobsługowy, zaradna i rezolutna kobiecina w ramach oszczędności obiera pomidory z szypułek i zielonych łodyg.

Przy kasie została policzona drożej, za pomidory bezszypułkowe :D

by kowania
Dodaj nowy komentarz
avatar konto usunięte
2 4

Ze skórki jeszcze mogła obrać.

Odpowiedz
avatar Eko
3 5

@Shaienne: A jakie oszczędności dałoby wypestkowanie ;)

Odpowiedz
avatar konto usunięte
3 5

Obieranie pomidorów z szypułek jest wg mnie kompletnie bez sensu, bo one i tak nie ważą dużo. Aczkolwiek sama się kiedyś zastanawiałam przy zakupie kalafiora na przykład. Bo mimo wszystko te liście twarde czy jak to się nazywa małe nie są, a czasami ich jest cała masa.

Odpowiedz
avatar Litterka
6 6

@Niamh: akurat kalafior jest najczęściej na sztuki, więc to nie ma znaczenia, chyba, że Ci się nosić nie chce.

Odpowiedz
avatar h4linka
1 1

Dlatego kalafior jest na sztuki.

Odpowiedz
avatar Rehen
6 8

Słyszałam, że Kuźniar tak robił. Nawet było kilka memów na ten temat.

Odpowiedz
avatar bwie
8 8

Bardzo często urywam te cholerne szypułki jak kupuję pomidory bo one są twarde i uszkadzają mi potem pomidory.

Odpowiedz
avatar mrkjad
8 8

@bwie: Albo drą reklamówki.

Odpowiedz
avatar jo73
3 3

W Stanach można kupić jajka bez skorupki. Czekam na program o polskiej multimilionerce przyrośniętej do kanapy, bo widzę odwrotną tendencję. Im coś głupsze, tym droższe.

Odpowiedz
avatar Allice
5 5

Ja tak nieraz kupując pora na wagę zastanawiałam się czemu nie mogę kupić tylko tej białej części bo zieloną i tak wywalę ;)

Odpowiedz
avatar dzasdusia
0 0

Ja gotuję w bulionie, daje dużo smaku ;)

Odpowiedz
avatar Allice
0 0

@dzasdusia: mieszkam w akademiku, gotuję bardzo mało zup (w ogóle niespecjalnie szaleję z gotowaniem ;))

Odpowiedz
avatar mlodaMama23
0 0

Możesz, są pory sałatkowe, tylko biała część, ale kosztują ok 5 zł za 0,5 kg :)

Odpowiedz
avatar vonflauschig
3 3

Proszę mnie nie zjadać, ale w Niemczech tak robi dużo ludzi, ja też :) W przypadku dużych pomidorów może to zielone dużo nie waży, ale jak się kupuje pomidorki koktajlowe, to te szypułki i chwast ważą czasem jedną trzecią tego, co pomidorki. Ale bananów nie obieram :)

Odpowiedz
avatar konto usunięte
3 5

@vonflauschig: Jesz ze skórką? :)

Odpowiedz
avatar vonflauschig
0 0

@Igielka: :) Nie, no, jem bez :) Ale kupuję ze.

Odpowiedz
avatar Crook
2 6

Poszaleliście? Nikt nie obiera pomidorów z szypułek dla oszczędności, ale dlatego, że szypułki strasznie kaleczą inne pomidory i potem się szybciej psują. Zawsze w sklepie obieram pomidory z szypułek i w życiu nie pomyślałam o oszczędności (ile można zaoszczędzić? 2 grosze?)

Odpowiedz
avatar falka_85
0 0

@Crook: Jeszcze jak pomidor ma być przeznaczony do szybkiego spożycia to pół biedy, ale jak ma poleżeć kilka dni, to zaraz w miejscu takiego "zranienia" robi się ciemna plama. Dlatego wybieram te, które nie są jeszcze podziurawione i obrywam zwłaszcza z dużych gałązek.

Odpowiedz
avatar Zlodziej_Fistaszka
0 0

Kupuję z szypułkami, wszak wszystko psuje się od głowy. Skoro zielenina trzyma się pomidora, owoc może leżeć w koszyku na swoją kolej zjedzenia.

Odpowiedz
Udostępnij