Podkuszony ofertą nowej pizzerii tzn. "Z tą ulotką duża pizza 30% taniej", postanowiłem zamówić pizzę.
Kurcze, co mi tam, wybrałem pizzę ale postanowiłem zaszaleć. Krewetki, szparagi, szynka, pieczarka, itd, po prostu pizza mega wypas. Standardowo cena za tę pizze wynosi 43zł.
Zadzwoniłem, a że pizzeria jest od domu 100m, odbiorę osobiście. Poszedłem, wracam i siadam. I zonk. Na pizzy jest SZYNKA - PIECZARKA - SER. Czyli najzwyklejsza capriciosa za 18zł.
Wqr... patrzę na rachunek, a tam jak nic - pizza super cena 29zł.
Idę z awanturą co jest grane. Jakimś cudem pojawił się kierownik, a ten do pizzermana, co jest grane?
Odpowiedź zbija z nóg.
- Nie miałem wszystkich składników, to dałem więcej sera.
Gratuluje podejścia na pewno zdobędą rzesze stałych klientów.
pizzeria
Ciesz się, że samego sera nie dostałeś. ;)
OdpowiedzJadłbym :]
OdpowiedzTo dobra cena... W pizzy hut zwykła duza pizza kosztuje kolo 40-50.
OdpowiedzAkurat w pizzerii sieciówce nie chciałabym wydawać tyle na pizzę. W mojej ulubionej najdroższa kosztuje miedzy 35zł a 39zł i zawsze można liczyć znakomite, "włoskie", cieknie ciasto i świetnej jakości dodatki (prawdziwa szynka parmeńska, koper włoski, parmezan w płatkach a nie starty, pepperoni...).
OdpowiedzPrzynajmniej nie dali ci składników które leżały sobie przez cały tydzień.
OdpowiedzFakt z pizzą zaszalałem, ale chyba od czasu do czasu można inną spróbować, a do pizzy hut juz nie chodze, złe doświadczenia
OdpowiedzNajlepiej sobie samemu w domu zrobić pizzę. Wystarczy kupić spody i co tam się chce mieć na wierzchu. Wyjdzie dużo taniej, zdrowiej i smaczniej. A nie wydawać 30zł za malutką, cienką pizze z kilkudniowymi dodatkami...
OdpowiedzOj tam gotowy spód. Od kiedy u mnie w domu bywa na obiad pizza zrobiona własnoręcznie od podstaw, to niezbyt chętnie jadam w pizzeriach :)
OdpowiedzJa zawsze robię ciasto sama, wystarczy 0,5 kg mąki, opakowanie suchych drożdży, trochę ciepłej wody i dużo siły do gniecenia, bo wtedy wychodzi najpulchniejsza. Na wierzch kładziesz co chcesz, ostatnio właśnie z krewetkami było. U mnie Pizzy Hut nie ma, ale byłam raz- drogo strasznie. A w lokalnych pizzeriach czasem jadam- całkiem duże za niską cenę.
OdpowiedzKupny spód? :/ Mąka, drożdże i trochę wody, odstawiasz na 30 minut i już masz ciasto. Też często robię w domu, choć muszę przyznać, że pizza z piekarnika to nie to co z pieca opalanego drewnem. Niestety rzadko można coś takiego spotkać w restauracjach.
OdpowiedzZmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 11 sierpnia 2012 o 22:01
Nie wiem jak Wam, ale przypomina mi to tę serię... http://i1.memy.pl/obrazki/2c9d49982_nie_wiem_o_co_chodzi_wiec_wklejam_zdjecie_kota_.jpg
OdpowiedzZmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 13 sierpnia 2012 o 0:29
Takie rzeczy na diecie czytać, ech ;)
Odpowiedz